vineri, 13 februarie 2009

Yum, Yum!


Ieri am desoperit pe un site cu tot felul de mancaruri apetisante o reteta care arata delicios.

Pui inabusit in sos de vin alb, usturoi si scortisoara

Ai nevoie de:
3 piepturi de pui dezosat si taiat in bucati
1 lingurita sare
1/2 lingurita de scortisoara
1/4 lingurita piper
3 catei de usturoi(2 tocati si unul intreg)
o lingura ulei de masline
o ceapa taiata mediu
1/4 ceasca de vin alb sec(il poti inlocui cu supa de pui daca nu ai vin)
1 ceasca apa
85g pasta de tomate
2-3 cesti frunze de spanac
1/2 ceasca de parmezan
1 pachet paste fainoase

Acum iata modul de preparare:
1. Se amesteca sarea, scortisoara si piperul. Se presara amestecul pe bucatile de pui.
2. Se incinge uleiul si apoi se adauga puiul. Se prajeste pana isi pierde culoarea roz. Se pune puiul deoparte.
3. Se adauga ceapa si usturoiul tocat intr-o tigaie si se prajesc pana capata o culoare aurie. Se adauga vinul si se lasa sa fiarba pana se evapora.
4. Se adauga apa, pasta de tomate, catelul de usturoi ramas si puiul in tigaie. Se acopera si se lasa sa fiarba pentru aproximativ 20-30 de minute. Intre timp se pun pastele fainoase la fiert.
5. Spre final se adauga frunzele de spanac pentru a se pastra vitaminele din acestea.
Se asaza pastele pe o farfurie, apoi sosul peste care presarati parmezan.
Pofta buna!

Un comentariu: