duminică, 22 martie 2009

Prajitura de ciocolata


Cred ca am gasit reteta cu cele mai putine ingrediente pentru o prajitura de ciocolata.
Iat-o:


Ingrediente:
454 g de ciocolata nu foarte dulce taiata foarte marunt
146 g de unt nesarat
5 oua

Mod de preparare:
1. Puneti ciocolata si untul intr-un vas si asezati vasul deasupra unei oale in care fierbe apa ( atentie! fundul vasului nu trebuie sa atinga apa) si topiti continutul amestecand in continuu.
2. In timp ce amestecul de unt si ciocolata se raceste ungeti cu unt tava in care veti pune compozitia.
3. Separati galbenusurile de albusuri si puneti-le in doua vase medii.
4. Bateti albusurile pana spuma devine de consistenta smantanii.
5. Bateti galbenusurile.
6. Adaugati galbenusurile in ciocolata racita.
7.Puneti intai 1/3 din albusuri in amestecul nou format iar apoi adaugati restul. Amestecati pentru a se imcorpora bine albusurile in amestec.
8. Turnati aluatul in tava, puneti la cuptor si coaceti la 190C.
9. Coaceti prajitura in cuptor pentru 25 de minute.
10.Lasati prajitura sa se raceasca pentru 10 minute apoi o puteti orna cu frisca.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu