vineri, 22 mai 2009

Mancarea preparata la cuptorul cu microunde



In mai mult de 90% din casele americanilor veti gasi un cuptor cu microunde. Instalarea unui astfel de cuptor este o munca de rutina si nu exista restaurant fara cuptor cu microunde. Aceste cuptoare sunt rapide, convenabile, economice si se potrivesc de minune stilului de modern si rapid de viata. Exista insa si o problema cu aceste cuptoare. Ele sunt foarte nocive pentru sanatate. Cred ca orice persoana responsabila ar spune nu unui astfel de cuptor daca ar cunoaste efectele extrem de periculoare asupra organismului. Cert este faptul ca foarte putini oameni se gandesc la ele. Si, mai mult, nu este nici unul care sa le deschida ochii. Haideti sa aruncam o privire asupra problemelor pe care le creeaza aceasta tehnologie:

Microundele, unde foarte scurte de energie electromagnetica, fac parte din spectrul de energie al naturii. Acest spectru include lumina vizibila, infrarosie si ultravioleta alaturi de unde radio, raze x si altele. Oricum, este foarte mare diferenta intre ceea ce soarele genereaza si ce genereaza cuptorul cu microunde. Aceasta diferenta este rezultatul curentului alternativ folosit pentru a genera microundele.

Iata cum gatesc microundele mancarea: toate undele electrice se schimba de la pozitiv la negativ cu fiecare ciclu de unda. Curentul alternativ face ca aceste cicluri de unde sa aiba loc mult mai repede. Moleculele de apa au o incarcatura pozitiva si negativa. Astfel, cand sunt expuse energiei creata de microunde care se schimba de la pozitiv la negativ, moleculele de apa se rotesc. Acest proces este similar cu rotatia unui ac produsa de un magnet pe o suprafata orizontala. Microundele, generate de curentul alternativ din cuptor determina moleculele de apa din mancare sa se roteasca de miliarde de ori pe secunda. Din aceasta cauza se produce foarte multa frictiune intre molecule si astfel se incalzeste mancarea.

S-a presupus ca mancarea gatita la cuptorul cu microunde nu afecteaza sanatatea. Dar, de fapt, singura preocupare a regulatorilor a reprezentat-o scurgerile microundelor din cuptor. In mod surprinzator, ei nu si-au pus niciodata intrebarea daca mancarea pregatita la cuptorul cu microunde este sigura.

In 1991, un indiciu timpuriu despre nocivitatea produselor preparate in cupturul cu microunde a ajuns in atentia publicului in forma unui proces. Familia unei femei, Norma Levitt a actionat in justitie spitalul pentru moartea fiicei lor. Norma a mers la spital pentru o operatie de inlocuire a soldului. Operatia a fost un succes dar pacienta a murit. Aceasta a decedat dupa ce i s-a facut o transfuzie de sange iar sangele a fost incalzit intr-un cuptor cu microunde. Aceasta ne demonstreaza ca incalzirea produselor in acest cuptor schimba chimia acestora. Daca doar incalzirea sangelui la temperatura corpului l-a transformat in sange toxic si a cauzat moartea, ce se intampla daca preparam mancarea pentru o perioada mai lunga si la o temperatura inalta?

Intr-un cuptor cu microunde se intampla mai mult decat simpla incalzire a alimentelor. Cantitatile enorme de energie ce se produce intre molecule sunt suficiente pentru a deruta moleculele proteice si a cauza reactii adverse. Ca rezultat, multe molecule noi si ciudate sunt create si astfel apar problemele. Structura moleculara a alimentelor este modificata si se produc molecule pe care organismul nu le recunoaste. Aceste molecule noi create sunt straine corpului nostru si pot fi chiar cancerigene si toxice. Asa se explica schimbarile biochimice semnificative la personele care consuma mancare gatita la cuptorul cu microunde.

Exprimente elvetiene

Experimentele facute in Elvetia de Dr. Hans Hertel impreuna cu Dr. Bernard Blanc de la Swiss Federal Institute of Technology au scos la iveala faptul ca microundele distrug calitatea nutritionala a alimentelor. Ei au masurat, de asemenea, schimbari patologice in sangele voluntarilor care au consumat mancare produsa in cuptorul cu microunde. Descoperirile celor doi doctori sunt profunde si socante. Ei au observat o scadere in continutul de hemoglobina din sange. Aceasta inseamna ca sangele va transporta mai putin oxigen si ca tesuturile organismului s-ar putea sa nu primeasca toata cantitatea necesara de oxigen. In schimb, s-a observat o crestere a celulelor albe si a colesterolului. Sporirea numarului de celule albe produce stres in organism. In mod normal, celulele albe se inmultesc ca raspuns la infectii acute, toxine si la afectarea celulelor. Limfocitele au scazut. Acestea sunt un anumit tip de celule albe importante sistemului imunitar. Nici una din aceste modificari nu este favorabila organismului. Un sistem imunitar in criza si tesuturi la care nu ajunge oxigenul nu sunt tocmai rezultatele la care te-ai gandit cand ai incalzit mancarea in cuptorul cu microunde. Ca si cum acestea nu sunt destul de devastatoare, acestia au observat ca serul din sangele voluntarilor care au consumat produse incalzite sau gatite la cuptorul cu microunde a produs o crestere a liminiscentei bacteriilor care emit lumina. Se pare ca energia din microunde a fost depozitata in legaturile moleculare din mancare. Aceasta a produs schimbari in structura de energie a sangelui, stimuland, astfel bacteriile sa emita lumina cand au fost expuse serului din sange. Aceste rezultate ale cercetarilor ridica intrebari referitoare la siguranta apei incalzita in acest cuptor. Poate ca exista reziduri de energie stocata in legaturile atomice ale atomilor din apa. Toate acestea ne demonstreaza ca mancarea preparata la cuptorul cu microunde contine atat molecule si energii noi si periculoase. Dar haideti sa vedem ce ne spun si celelalte studii efectuate.

Studii in Rusia

Foarte multe cercetari pe aceasta tema s-au facut in fosta Uniune Sovietica. Aceste studii au fost realizate la Institute of Radio Technology la Kinsk. Ele au condus la descoperirea unor probleme de sanatate grave asociate expunerii la microunde si consumului de alimente gatite in cuptoarele cu microunde. Astfel Uniunea Sovietica a scos in afara legii aceste cuptoare in 1976 si a stabilit reguli foarte stricte legate de expunerea la microunde. Sovieticii au exprimat un avertisment international legat de daunele asupra sanatatii biologice si a mediului produse de microunde. Unele din aceste descoperiri au fost publicate de Atlantis Rising Educational Center din Portland, Oregon.

Sovieticii au descoperit ca produsele gatite in cuptorul cu microunde au creat carcinogeni, indiferent de tipul de mancare. Carne, produse lactate, cereale, fructe si legume, toate au determinat aparitia chimicalelor care duc la cancer. Mai mult, acestia au observat anomalii in sistemul digestiv, o functionare defectuoasa a sistemului limfatic si o crestere a celulelor cancerigene in sangele celor care au mancat alimente preparate in cuptorul cu microunde. Din punct de vedere statistic, ei au descoperit o foarte mare corelatie intre persoanele care au consumat produse gatite la cuptorul cu microunde si cancerul la stomac si intestine iar in cele din urma moartea functiilor sistemului digestiv.

Sovieticii au descoperit, de asemenea, scaderi ale calitatii nutritionale a tuturor alimentelor. Calitaea nutritiva a alimentelor gatite in cuptorul cu microunde a scazut cu 60% si 90%. Aceasta a insemnat scaderea biodisponibilitatii mineralelor, vitaminelor B, C si E si a factorilor lipotropici. Chiar si valoarea nutritionala a proteinelor a scazut.

Au fost observate anomalii hormonale. O destabilizare a potentialului electric al membranei celulare a fost, de asemnea, observata. Mentinerea unui potential electric normal in membrana celulara este foarte important pentru sanatatea celulei si comunicarii celula-cu-celula. Un consum mare de produse gatite la aceste cuptoare a cauzat daune permanente creierului ca pierderi ale memoriei, lipsa de concentrare, tulburari emotionale si o scadere semnificativa a inteligentei.

Dr. Lita Lee

Dr. Lita Lee, autor al cartii Health Effects of Microwave Radiation-Microwave Ovens, a scris ca fiecare cuptor cu microunde emite radiatii si alimentele gatite in acestea dezvolta si carcinogeni si toxine. Aceasta a observat boli tipar la consumatori printre care anomalii limfatice care de cele mai multe ori a dus la diferite tipuri de cancer, cancer la stomac sau intestine si tulburari digestive.

Concluzie

La sfarsitul acestui articol ar trebui sa va amintiti trei lucruri. Primul: prepararea alimentelor in cuptorul cu microunde creeaza produse chimice noi care sunt toxice si chiar cancerigene. Al doilea: valoarea nutritionala a alimentelor este redusa semnificativ. Al treilea: efectele tacute dar devastatoare din organism produse de aceste cuptoare. Ele duc la cancer, dereglari hormonale, tulburari limfatice, tulburari digestive, anomalii in sange si in sistemul imunitar, probleme emotionale, daune permanente ale creierului si chiar boli de inima.

Acest articol este o traducere a originalului scris de Raymond Francis, un om se stiinta renumit, un nutritionist recunoscut, autor al al cartilor "Never Be Sick Again" si "Never Be FAt Again", gazda al emisiunii Beyond Health Show, presedinte la The Project to End Diseanse si un lider recunoscut international ce sustine o viata sanatoasa.

Un comentariu:

  1. aici si demonstratia falsitatii articolului http://findarticles.com/p/articles/mi_m0813/is_3_32/ai_n13664949/

    RăspundețiȘtergere